RSS

shodaqoh

04 Feb

Assalaamu ‘alaikum Wr Wb

Para hadirin kaum muslimin wal muslimat anu di mulyakeun ku Allah SWT. Aya salah sawios katerangan anu nyebatkeun:

الصدقة تدفع البلاء

“Ari shodaqoh teh eta sok nyegah kana balahi”

Anu di maksud balahi di dieu teh sanes mung balahi dunya wungkul, tapi balahi akherat oge insya Allah bakal kacegah lamun urang sering shodaqoh. Nya kitu deui anu di maksud shodaqoh di dieu teh sanes mung shodaqoh materi wungkul, tapi shodaqoh teh tiasa mangrupikeun tanaga, pikiran, atanapi anu sanesna.

Janten atuh cing yakin setiap pengorbanan tanaga, pikiran, atawa materi anu ku urang di tasorufkeun kana jalan anu dipikaridho ku Allah teh bakal di bales ku Allah di dunya sareng di akherat ku perkara anu langkung ageung.

Kumargi kitu, mangga atuh urang sami-sami diajar ikhlas kana naon rupi anu tos di shodaqohkeun ku urang, margi ikhlas anu janten syarat pokok dina shodaqoh teh, sanes karena naon-naon.
Mung di cekapkeun sakitu wae, mudah-mudahan naon rupi anu di dugikeun aya manfa’atna kanggo para wargi sadayana. Hapunten bilih aya cariosan anu kirang merenah.

Wasalamu ‘alaikum Wr Wb

 
Tinggalkan komentar

Ditulis oleh pada Februari 4, 2013 in ceramah bahasa sunda

 

Tag: , ,

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
%d blogger menyukai ini: